Mission

Naast een toertocht kunnen wij als amateurwielrenner ook deelnemen aan een clubwedstrijd of een criterium.

Naast de bovenstaande disciplines bestaat er ook het fenomeen Cyclo. Een (inter-) nationale amateur wedstrijd met officiële uitslagen, tijdwaarnemingen, podium en klassementen. Georganiseerd op een uitdagend parcours met daarin meestal beklimmingen waar huidige en gewezen wielerlegendes naam en faam hebben verworven.

Deze wedstrijden zijn voornamelijk erg populair In Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en België. Het is in principe voor iedereen toegankelijk om mee te doen. Maar zie het niet als zondagse (toer) tocht waar je onderweg koffie met appelgebak ga eten! Er wordt namelijk net zo hard gereden en gestreden als bij de grote mannen.

Cyclorenners maken niet alleen fietstochtjes op mooie zomerse dagen, maar werken het hele jaar door aan hun vormpeil met gerichte trainingen die ons dienen te leiden naar een piekvorm in ons zelf uitgekozen cyclo’s.

Net zoals bij de profs bestaat er bij een cyclorenner geen winterslaap. Ook in de winter stappen wij gewoon op een mountenbike of crossfiets.

© 2020 AvD